het bedrijf

100Jaar vakmanschap en kwaliteit!

     

BEDRIJFSGESCHIEDENIS


100 Jaar kwaliteit en vakmanschap

In 1919, met de komst van elektriciteit in Blerick, breidde Chrit van Ewijk zijn loodgietersbedrijf uit met het verrichten van werkzaamheden ten behoeve van het aanleggen van elektrische installaties bij particulieren en bedrijven en de verkoop van elektrisch aanverwante artikelen in zijn winkel aan de Kloosterstraat en Broekstraat (huidige Pepijnstraat) te Blerick.

Toen de ontwikkelingen op elektriciteitsgebied toenamen, groeide het bedrijf mee. Vanaf 1959 werd het bedrijf voortgezet door Jacques van Ewijk, toen nog gevestigd op de Pepijnstraat. De winkel werd uitgebreid met wit- en bruingoed en huishoudelijke artikelen, naast de reeds bestaande sanitaire en elektra-artikelen. Op termijn kreeg Jacques versterking van zijn broer Huub, en verhuisden ze in 1973 naar een nieuw pand in de Laurentiusstraat te Blerick. Dit keer zonder winkel maar met een grote werkplaats en modern kantoor.

Een familiebedrijf

In 1989 bereikte Jacques de pensioengerechtigde leeftijd en besloot het loodgietersbedrijf te verkopen. Voor Huub betekende dit dat hij op de 1e Maasveldstraat verder ging met zijn elektriciteitsbedrijf om, samen met zijn personeel, service en dienstverlening op elektriciteitsgebied te continueren. Totdat in 2001 besloten werd dat Monique van Ewijk, dochter van Jacques, het bedrijf zou voortzetten. Vanuit de 1e Maasveldstraat is het bedrijf in 2005 naar de Horsterweg in Blerick verhuist, waar zij het familiebedrijf runt. Met een team van enthousiaste en vakbekwame mensen wordt kwalitatief uitstekend werk geleverd op alle gebieden van elektrische installaties voor de partikuliere en zakelijke markt.

van Ewijk Elektro

elektro technisch installatiebedrijfVan Ewijk Elektro is een landelijk erkend elektro technisch installatiebedrijf en is u graag van dienst met persoonlijk technisch advies op het gebied van elektrische installaties.

Horsterweg 39A      5928 NB Venlo

De ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel.

Copyright © 2019 All Rights Reserved       Webdesign Studio | Nummer Elf